Altcoin VS Stablecoin: vad är de

Kryptovaluta marknaden är i ständig turbulens, och idag är det värt mer än 1,6 biljoner dollar. En siffra som speglar populariteten hos detta sätt att hantera varor, tjänster och transaktioner.

I detta scenario representerar Bitcoin nästan 50% av marknaden med ett värde som överstiger 40 tusen dollar.

Bitcoin var den första kryptokurrency som skapades så långt tillbaka som 2009 och kännetecknas av prisvolatilitet. Dess värde kan också påverkas av externa händelser, liksom myntens inneboende egenskaper.

Alla digitala valutor som kännetecknas av den sjätte volatiliteten i värde och skapad efter Bitcoin kallas altcoins, och idag finns det mer än 2000 av dem på marknaden. Tvärtom kallas mynt som har ett stabilt värde stablecoins, och i den här artikeln hittar vi båda egenskaperna.

Altcoin: vad är det
Låt oss börja med altcoins eller alternativa mynt, en term som bokstavligen betyder ”alternativ valuta”, just för att den representerar ett alternativ till Bitcoin. Termen myntades för att skapa en skillnad med Bitcoin, den första digitala valutan skapades.

Ethereums eter och Ripples XRP är två exempel på altcoins som har varit särskilt framgångsrika på senare tid.

Detsamma kan sägas om Dogecoin DOGE, för Binance Coin och för en lista över andra virtuella valutor.

Den ständigt utvecklande berömmelsen som altcoins upplever beror delvis på det höga värdet av Bitcoin, vilket gör det svårt att köpa en hel, och å andra sidan eftersom de är plattformar baserade på bättre blockchain-teknik.

Kanske få människor vet att den första Altcoin föddes 2011 med namnet Namecoin, NMC, men dess värde har aldrig gjort det stora språnget av kryptovalutor som kom senare, som eter. Dess marknadsvärde är cirka 20miljoner Dollar.

Stablecoin: vad det är
Som vi förväntade oss i vår introduktion kännetecknas altcoins av ett volatilt värde, en särdrag som kan ge betydande vinster eller förluster beroende på vad du investerar.

Eter är till exempel en Altcoin som på kort tid har vuxit exponentiellt och producerar utmärkta vinster för dem som köpte den.

Medan altcoins är flyktiga, stablecoins har ett stabilt värde, och det är det som skiljer dessa nästa generations cryptocurrencies isär.

Stablecoins är ett alternativ till Bitcoins och alla resten av altcoins, eftersom deras värde är knuten till en fiat-valuta som dollar eller materiella tillgångar, såsom guld.

Detta innebär att deras värde är stabilare än altcoins, och de är föremål för mindre skarpa pris svängningar än resten av kryptovalutor.

Samtidigt delar de med Bitcoin och altcoins möjligheten att göra kryptotransaktioner med blockchain-teknik.

Bland de mest kända stablecoins är Thether, Binance USD och DAI, alla knuten till us-dollarn, Stasis till Euron, CryptoFranc till den Schweiziska francen, medan Paxos Guld och Digix Guld till guld.

Stablecoins representerar en ny gräns i universum av blockchainprocesser och virtuella valutor, och för närvarande är vi bara i början av detta nya ekonomiska system, så vi är säkra på att vi fortfarande kommer att höra om det.

Investera online i kryptokurser
Kryptovalutor har banat väg för dem som vill handla med hjälp av resurserna i det nya årtusendet, inklusive virtuell verklighet.

Att köpa, sälja, handla och göra investeringar med digitala valutor blir lättare tack vare skapandet av Ad hoc-plattformar, till exempel Bitcoin Evolution, som gör att du kan få online-vinster på ett enkelt och snabbt sätt.

Investera bär alltid en risk, och det är därför klokt att ta små steg i taget, studera marknadsutvecklingen och förlita sig på professionella mäklare om du är ny i denna bransch.

Bitcoin Evolution är plattformen för handel med virtuella valutor på ett enkelt sätt, lämplig även för handlare som inte har erfarenhet inom denna sektor.

Plattformsprogramvaran är tillgänglig från alla mobila enheter eller i molnet, för att underlätta övervakningen av dina investeringar.

Du kan anpassa dina investeringar genom att välja mellan olika kryptovalutor tillgängliga.

Registrera dig på plattformen, och om du vill kan du kontakta kundsupport tillgänglig 24 timmar om dygnet, varje dag i veckan.

Leave a Comment