mrt 17, 2022 Windows

Artsen zeggen vertraagde routine gezondheidszorg leidt tot ziekere patiënten in hun kantoren

Deze maart markeert twee jaar sinds de pandemie begon en shutdowns werden ingevoerd. Artsen in de bergen van North Carolina zeiden dat de pandemie veel heeft veroorzaakt om routine zorg en screenings uit te stellen. Ze zeiden dat het leidt tot veel ziekere mensen komen in hun kantoren. Ze dringen er bij mensen op aan niet langer te wachten.

“Mijn hele leven veranderde ongeveer zes weken geleden toen ik ontdekte dat ik kanker had,” zei Laura Negus.

Negus zei dat ze is een voorbeeld van de reden waarom je niet moet uitstellen routine gezondheidscontrole. Ze werd 40 afgelopen zomer en plande haar eerste mammogram. Ze werd onlangs gediagnosticeerd met stadium 3 borstkanker.

“Wat als ik had gewacht tot ik nog ouder was?”ze speculeerde.
Haar dokter, Dr. Blair Harkness in het Hope Cancer Center in Asheville, zei dat hij de effecten ziet van mensen die de zorg uitstellen.

“We hebben zeker een verschuiving gezien in patiënten die opdagen met grotere kankers en, ik denk, meer patiënten die opdagen met kankers dat ze toevallig zelf voelen,” zei hij.

Hoewel zelfonderzoeken belangrijk zijn, zei Harkness dat ze kanker willen vinden voordat de patiënt het kan voelen.

“De overgrote meerderheid van borstkanker zijn vrij langzaam groeiende en de meeste kunnen vroeg worden gevonden door optimale screening,” zei hij.

Harkness voegde eraan toe dat zelfs als een persoon geen geschiedenis van kanker heeft, dat niet betekent dat ze het niet zullen krijgen.

“De overgrote meerderheid van borstkanker is sporadisch, maar tot 10% kan lopen in gezinnen door middel van een erfelijke aanleg,” zei hij.

Negus heeft geen familiegeschiedenis van kanker. Ze zei dat ze gezond eet en regelmatig oefeningen doet.

“Gewoon bewust zoals, ik denk dat er iets is uit,” zei ze, praten over hoe ze wist dat er iets mis was met haar lichaam voor haar diagnose.

Het is niet alleen kanker waar zorgverleners zich zorgen over maken, maar ook andere chronische aandoeningen.

“Connie heeft mijn leven veranderd,” zei Bonnie Moore, een patiënt bij Asheville Family Medicine.

Moore zei dat het zien van haar eerstelijns zorgverlener, Verpleegkundige Connie Scripture, hielp om haar leven te veranderen. In de afgelopen 18 maanden is ze 100 pond afgevallen en heeft ze veel van haar omstandigheden omgekeerd.

“Ik neem een pil per dag, en het is om mijn cholesterol te verlagen, ik heb geen hypertensie meer, ik heb geen type twee diabetes meer. Ik deed een keer, maar ik niet meer, ” Moore zei.

De Schrift zei dat ze een daling van de wellness check-ups hebben gezien zoals velen vreesden te komen in het kantoor van de dokter. Providers zoals de Schrift zei dat er protocollen zijn om uw bezoek veilig te maken.

“Iedereen is gemaskeerd, iedereen wast zijn handen. Het is heel schoon, voorzichtig. Iedereen neemt grote zorg om steriel te zijn, ” Negus zei over haar ervaring bij Hope Cancer Center.

Zorgverleners zeiden dat ze niet willen naar een punt waar de gezondheidstoestand niet kan worden verbeterd.

“Was gewoon overweldigend geweldig om te weten dat het niet was gegaan naar fase vier,” Negus zei, toe te voegen dat ze zo dankbaar voor de behandeling die ze heeft ontvangen door middel van missie gezondheid.

“De zorg die ik kreeg was zo snel en zo zorgzaam,” zei ze.

Harkness zei dat het eerste wat je moet doen is een afspraak maken met uw eerstelijns zorgverlener.

“Als je denkt dat er iets anders, niet vertragen,” zei hij.
Harkness zei ook wanneer het over de opsporing van borstkanker komt om een jaarlijks mammogram te krijgen zodra u 40 jaar oud wordt, toevoegend dat u uw medische geschiedenis met uw arts ook zou moeten bespreken om de behoefte aan om het even welke extra onderzoek te bepalen.

“Neem die eerste stap,” Moore zei, praten over het belang van de eerstelijnszorg. De Schrift zei dat als zij en Moore niet hadden doorgeduwd en Moore verbonden met diensten, ze niet weten wat haar gezondheid zou zijn vandaag.

“Ik ben blij dat we het niet weten,” zei de Schrift.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.