nov 07, 2021 Ekonomi

Bittere bekentenis van handelaren: Burger koopt 5 TL kaas en 3 TL olijven en stopt ze in zijn zak uit schaamte

ChP Decana plaatsvervanger Burhanettin Bulut luisterde naar de problemen van kruideniers die worstelen om economisch te overleven in de keten supermarkten. De ambachtslieden verklaarden dat er gebieden waren met kaas voor £ 5 en olijven voor £3, en dat hij zich schaamde om de supermarkt te verlaten, dus stopte hij het in zijn zak en nam het weg.Yalcin Memiş / YENIÇAĞ ADANA

ChP Decana plaatsvervanger Burhanettin Bulut luisterde naar de problemen van kruideniers die worstelen om economisch te overleven in de keten supermarkten. “De ene is een databoek dat niet kan worden verzameld, er is geen hoop dat het zal worden verzameld, en de andere is een actueel databoek,” zei Bulut, die merkte op dat kruideniers moesten twee aparte boeken te houden. De ambachtslieden zeiden ook: “de burger koopt 5 TL kaas en 3 TL olijven. Hij is beschaamd om de supermarkt te verlaten, dus hij stopt het in zijn zak en neemt het zo,”zei hij.

ChP Adana plaatsvervanger Burhanettin Bulut bezocht de kruideniers die worstelen om economisch te overleven onder de keten supermarkten in Adana. augustus. Bulut merkte op dat de economische moeilijkheden die de burger ondervindt, duidelijk worden begrepen uit de supermarkten, en zei: “de ambachtslieden ondervinden afzonderlijke moeilijkheden, de burger ondervindt afzonderlijke moeilijkheden”. “Een is een data boek dat niet kan worden verzameld, er is geen hoop dat het zal worden verzameld, en de andere is een huidige data boek,” Bulut zei, opmerkend dat onbetaalde schulden zijn toegenomen, en kruidenierswinkels hebben gehad om twee aparte boeken te houden.

DUBBELE SCHULDEN

De handelaars vroegen: “hoe gaat het met de schuldboekjes?”het vragen Bulut, merkte hij op dat de schulden van de burger was verdubbeld, degenen die niet konden betalen was niet gestopt bij de supermarkt, dingen waren gedaald met de helft. Uitingen dat de prijzen zijn extreem duur, de handelaar vervolgde als volgt:

Ik kocht de zonnebloemolie die ik verkocht voor 80 TL terug van 95 TL. Zonnebloemolie is momenteel £ 105. We kunnen het niet vervangen als de goederen klaar zijn. We maken ook verliezen bij de verkoop. We hebben meer te kopen van burgers dan de waarde van de producten in de winkel. We betalen er niet meer voor.

DE BURGER SCHAAMT ZICH

Hij zei dat ze tijdens de pandemische periode geen steun kregen en merkte op dat ze een lening hadden opgenomen en probeerden terug te betalen met rente. De ambachtslieden verklaarden dat het gewicht van de kaas is toegenomen tot 70 TL, en verklaarden dat er 5 TL kaas en 3 tl olijfvelden zijn. De handelaar zei: “Ik schaam me als ik een burger koop. En de burger is beschaamd om de supermarkt te verlaten, dus hij stopt het in zijn zak en neemt het weg. We geven het aan veresiye omdat het ons spijt. Als we het niet aan de data geven, verhongeren de mensen die dag. Zij die geen geld hebben, gaan naar ons, zij die geld hebben, gaan naar winkelketens. Soms gaan we naar de deur van de burger om schulden op te halen. We worden geconfronteerd met een terugslag,” zei hij.

PRIJZEN VARIËREN VAN DAG TOT DAG

Een andere supermarkt winkeliers zei dat keten supermarkten gedecamped naar de straten en kon geen zaken doen. De ambachtsman vervolgde als volgt::

We verkopen aan degenen die op hun voeten komen. We kunnen het niet aan de data geven. Als we geld lenen, blijven de prijzen niet constant. De volgende dag kopen we de goederen die we kochten voor 2 TL voor 3 TL. De prijzen zijn niet van maand tot maand veranderd, maar van dag tot dag. we kopen nu de vloeibare olie die we 2 weken geleden voor 79 TL verkochten voor 100 tl.

Geef een antwoord