Caffarel: avtal med incitament för dem som vill flytta till Varese

De som vill flytta till Lindt i Induno Olona, i provinsen Varese, kommer att få incitament och kan göra tre månaders rättegång, innan det slutliga valet. Idag röstade Caffarel-arbetarna i Luserna San Giovanni om det avtal som fackföreningarna diskuterade med företaget den 26 oktober.

Allt kommer från fusion genom införlivandet av lusernese företag i Lindt & Sprüngli Spa från januari 2022. Båda företagen kontrolleras av det schweiziska multinationella Lindt & Sprüngli.

Omorganisationen innebär att via Gianavello-Polen omvandlas till en särskilt produktiv verklighet, medan kontoren kommer att koncentreras till Induno Olona och 45 anställda måste lämna sina jobb i Val Pellice.
För att lösa problemet, har fackföreningarna kommit överens under tiden, en rad incitament för dem som vill flytta i Lombardiet: ”är inte många i antal, men kommer att kunna göra tre månaders testning, innan du väljer, och skall ha rätt att vara en hjälp för hyra av boende och återbetalning av resan för att återvända till Luserna – detaljer Alessandro stjärnan i Flai Cgil –. För dem som kommer att flytta permanent kommer det att finnas en rad incitament som en extra månad för dem som har familjebelastningar och hälften för dem som inte har dem”.

För att undvika uppsägningar kommer företaget endast att skicka överföringsbrev till de berörda personerna. De andra kan å andra sidan flytta till produktion, eller dra nytta av noll timmar kassören som kommer att pågå från januari till juni och som kommer att förlängas med ytterligare ett och ett halvt år.

Under tiden rör sig något mot bakgrund av utbyggnaden av fabriken i Luserna San Giovanni, eftersom mätningar gjordes för att infoga en ny linje, och fackföreningarnas hopp är att omvandlingen till ett tillverkningscentrum kommer att locka till sig sysselsättning och ge substans till projektet för att skapa den europeiska referenspunkten för rostning av hasselnötter för produkterna Lindt, som han hade talat om.

Leave a Comment