jul 06, 2022 Biotechnologie

CIBNOR patenteert een formulering en methode voor het bereiden van aas op basis van kokosnoot, voor het vissen met vallen

Dr. Hector Nolasco Soria, senior onderzoeker van het Centrum voor Biologisch Onderzoek van het Noordwesten, S. C (CIBNOR), in samenwerking met Dr. Fernando Vega-Villasante en Dr. Carlos Alfonso González Álvarez, hebben geleid tot een uitvinding die betrekking heeft op de velden van de visserij, en biotechnologie, met name op het gebied van de visserij en de aquacultuur, als het gaat om de voorbereiding van composities gebaseerd Cocos nucifera, L, beter bekend als kokos en zijn te gebruiken als aas-atractante voor het vangen van in het water levende organismen, door middel van vallen.

Het technologische project valt binnen de strategische lijnen van de inhoudelijke programma ‘ s van CIBNOR, en speelt in op de problemen van de visserij -, aquacultuur-en voedingssector. Voor de eerste is de behoefte aan kunstmatig aas gericht om de afhankelijkheid van vers aas te verminderen, en voor de laatste twee in de zoektocht naar nieuwe formuleringen in voedsel, die hen een grotere attractant eigenschap voor organismen in cultuur geven. Cocos nucifera L., bekend als kokospalm produceert producten die een bron van voedsel en drank, olie, vezels, brandstof, hout en tal van andere producten. Kokosnoten worden door de koperindustrie gebruikt om olie te verkrijgen, waardoor kokospasta als bijproduct ontstaat. Een kokosmeel werd gegenereerd voor opname in organische Kunstmatige Aas formuleringen.

Kortom, de uitvinding omvat de ontwikkeling van op kokos gebaseerde samenstellingen voor het verkrijgen van kunstmatig aas en het gebruik ervan als aas voor het vangen van waterorganismen, zoetwater of estuariene, door middel van vallen. Vissers gebruiken in het algemeen dagelijks aas voor de vangst. Vanwege de organoleptische kenmerken waargenomen door de hierboven beschreven waterorganismen, geconfronteerd met de aanwezigheid van bijproducten van Cocos nucifera, L., werd kokospasta (koprameel) geselecteerd voor de ontwikkeling van deze uitvinding, omdat kokospasta een lage eiwitconcentratie en een hoge vezelconcentratie heeft, waardoor het een ingrediënt met beperkte toepassingen in diervoeding is, zodat het verkrijgen van een samenstelling op basis van kokospasta, nuttig als aas om waterorganismen in de val aan te trekken, het vertegenwoordigt een ontwrichtende verandering in de stand van de techniek door het uitvoeren van een inventieve stap door het ontwikkelen van een dergelijke compositie.

Het voordeel van deze uitvinding omvat het gebruik van kokospasta (dat is een goedkope bijproduct, van beperkt gebruik in diervoeder, van overvloedige nationale en internationale productie) in de formulering van dierlijke aas, waardoor het een grotere toegevoegde waarde, naast het gebruik van kokospasta, vermindering van de inspanning om verse kokosnootpulp of andere aas voor de garnalenvisserij, heeft een grotere opslagstabiliteit (in vergelijking met bederfelijke producten, met inbegrip van verse kokosnootpulp) en maakt het gebruik van alle visserij-inspanning mogelijk door het hele jaar door aas te hebben. Bij veldvangsten bleek het aas op basis van kokospasta even effectief of effectiever voor de vangst dan vers aas.

Geef een antwoord