nov 07, 2021 Ekonomi

Er is een verborgen elektriciteitswandeling geweest. Annuleringen zijn één voor één begonnen

Energieprijsstijgingen breken records. in de periode van 2 jaar die de eerste helft van 2019 en 2021 beslaat, stegen de elektriciteitsprijzen in Turkije met 47,4 procent.

Volgens Berkay Sağol van Birgün heeft het regulerende agentschap voor de energiemarkt (EMRA) de tarieven voor abonneegroepen in elektriciteit sinds juli niet verhoogd, maar de prijs voor gratis consumenten is snel gestegen. Op de eerste dag van November werd een stijging van 46,82 procent gemaakt voor aardgascentrales.

Volgens de gegevens van de binnenlandse producentenprijsindex (Yi-PPI) gepubliceerd door TURKSTAT, energie productiekosten stegen met 72,63 procent in een jaar, terwijl de prijs van het energieverbruik steeg met 25,76 procent. De decimering tussen de productiekosten en de verkoopprijs bedroeg 46,87 punten. De stijging van de kosten van elektriciteit werd daarentegen doorberekend in de tarieven van de consumenten.

ANNULERINGEN ZIJN BEGONNEN

Berekend wordt dat alle 21 elektriciteitsleveranciers in het hele land een financieringstekort van ongeveer 4,5 miljard pond op hun balans hadden, omdat de stijging van de kosten in de tweede helft van het jaar niet werd weerspiegeld in de tarieven.

Door het ontbreken van tariefwijzigingen begon de elektriciteitsleverancier de contracten van sommige vrije consumenten in de industrie en commerciële ondernemingen tegen een vaste en gereduceerde prijs op te zeggen. In berichten die door bedrijven aan abonnees worden verzonden, wordt een stijging van de energiekosten genoemd als reden voor de annulering. Abonnees met afgeprijsde contracten met leveringsbedrijven, van apotheken tot restaurants, carwashes tot auto-reparatiebedrijven, hebben hun contracten één voor één geannuleerd.

In het bericht van opzegging van het contract dat naar een apotheek in Izmir werd gestuurd, werd gezegd:

“Aangezien de voortzetting van uw contract onder de huidige voorwaarden onmogelijk is geworden, wordt uw contract per 1 December beëindigd en wordt uw portefeuille vrijgegeven. U heeft de mogelijkheid om voor 5 November een overeenkomst te sluiten met een leveringsbedrijf. Als u geen overeenkomst sluit, informeren wij u dat wij uw energietoevoer zullen voortzetten vanuit het nationale tarief dat door het EMRA is vastgesteld binnen het kader van de laatste levering van grondstoffen.”

In het bericht dat werd verzonden naar de toeristische onderneming in Fatih, Istanbul, werden de volgende verklaringen opgenomen:

“In de regelgeving voor consumentendiensten op de elektriciteitsmarkt wordt gesteld dat als de bilaterale overeenkomst van een vrije consument die elektriciteit en / of capaciteit koopt door een bilaterale overeenkomst om welke reden dan ook afloopt, de energievoorziening zal worden geleverd door het erkende leveringsbedrijf in het kader van de uiteindelijke levering van middelen. In dit verband wordt de elektriciteitsvoorziening vanaf 1 November gedekt door ons bedrijf via het laatste tarief dat door het bestuur is goedgekeurd.”

HET TARIEF IS OOK GEWIJZIGD

Bovendien werden de uiteindelijke verbruiksbedragen voor de levering van hulpbronnen voor het regulerend agentschap voor de energiemarkt (EMRA), residentiële elektriciteitsvoorziening, irrigatie in de landbouw en andere consumentengroepen opnieuw bepaald. Door deze wijziging wordt het tarief voor de definitieve voorziening van de hulpbronnen uitgebreid en wordt de ondergrens voor het verbruik van industriële en commerciële bedrijven verlaagd van 7 miljoen kilowattuur (kwh) tot 3 miljoen kwh per jaar, waardoor meer abonnees op dit tarief zullen overstappen.

Şebnem Seçkin Uğurlu, President van EMO Izmir Branch, verklaarde dat de stijging van de kosten van aardgas en elektriciteit zijn omgezet in indirecte wandelingen voor alle producten en diensten. Uğurlu, ” hoewel er geen verandering is in de aardgasprijzen die maandelijks worden vastgesteld voor residentiële gebouwen, toont de stijging van het aardgas dat wordt gebruikt door de industrie en elektriciteitscentrales aan dat hun kosten indirect willen worden weerspiegeld. Het toepassingsgebied van het meest recente tarief voor het aankopen van grondstoffen voor industriële ondernemingen en grote handelsondernemingen is uitgebreid. Het verminderen van de jaarlijkse verbruikslimiet van 7 miljoen kwh tot 3 miljoen kwh zal leiden tot meer abonnees worden overgeschakeld naar de laatste resource tarief en de kosten van elektriciteit zal toenemen, ” zei hij.

DE AKP GEEFT DE VOORKEUR AAN DE INDIRECTE MANIER

Uğurlu verklaarde dat veel abonnees zullen moeten kiezen tussen de nieuwste resource tarief en de hoge prijs aanbiedingen van Leveranciers, Uğurlu zei: “Dit zal leiden tot meer industriële en commerciële abonnees om energie te kopen in exorbitante cijfers dec in vrije marktomstandigheden. Het lijdt geen twijfel dat industriële ondernemingen de hogere energiekosten van hun producten zullen weerspiegelen en dat commerciële bedrijven hun diensten aan de burgers zullen uitbreiden.”Het is duidelijk dat de AKP de voorkeur geeft aan indirect weerspiegelen de energiekosten van de overheid,” Uğurlu zei, opmerkend dat de overheid heeft vermeden het verhogen van elektriciteit en aardgas prijzen voor residentiële gebouwen.

Geef een antwoord