nov 07, 2021 Technologie

Facebook sluit zijn gezichtsherkenningssysteem

Volgens Anadolu agentschap; Facebook heeft aangekondigd dat het van plan is om de sluiting van de gezichtsherkenning systeem in de komende weken en verwijder het gezicht scannen van gegevens van meer dan een miljard gebruikers.

Jerome Pesenti, meta ‘ s vicepresident van kunstmatige intelligentie onder de nieuwe naam, zei in een blogpost dat ze het gezichtsherkenningssysteem op Facebook zullen sluiten.

Pesenti merkte op dat mensen die de gezichtsherkenningsinstelling hebben geselecteerd, niet langer automatisch worden geïdentificeerd in foto ’s en video’ s, en merkte op dat de gezichtsherkenningsgegevens van meer dan een miljard gebruikers zullen worden verwijderd.

Pesenti zei: “We moeten positieve use cases voor gezichtsherkenning afwegen tegen groeiende maatschappelijke zorgen, vooral omdat toezichthouders nog geen duidelijke regels hebben gegeven.”hij maakte een beoordeling.

Benadrukkend dat ze nog steeds gezichtsherkenningstechnologie beschouwen als een krachtig hulpmiddel, zei Pesenti dat ze zullen blijven werken aan deze technologieën.

Pesenti merkte op dat er veel zorgen zijn over de plaats van gezichtsherkenningstechnologie in de samenleving en merkte op dat toezichthouders nog steeds bezig zijn met het verstrekken van een duidelijke reeks regels voor het gebruik ervan, en zij zijn van mening dat het passend is om het gebruik van gezichtsherkenning te beperken tot een aantal use cases als gevolg van deze onzekerheid.

Geef een antwoord