Försvinnandet av Piera Buggin, ett liv i försvar av arbete

Piera Buggin försvann igår, vid 72 års ålder, efter en lång sjukdom, som många kommer att minnas för sitt passionerade försvar av arbete och arbetare. På begravnings manifestet valde familjemedlemmarna frasen av den bengaliska poeten och filosofen Rabindranath Tagore ”med mig kommer att försvinna vad jag håller, men vad jag ger kommer att förbli i händerna på alla”.

Buggin, som försvann mindre än två veckor efter sin svåger Franco Polastro, ett annat lysande exempel på volontärarbete, har gett tid och energi i sitt liv till arbetarna, och i allmänhet den mest behövande, som nu håller sig vid liv minnet av honom.

”Piera var en exceptionell kvinna: passionerad och konkret-påminner Piero Sanmartino -. I ungefär tio år arbetade vi sida vid sida och fortsatte strider, båda delegaterna inom Cascami seta, ex Filseta, i Perosa Argentina. Piera har alltid varit en säkerhet, i första raden för att stödja varje kamp, och att donera sin solidaritet till arbetarna”.

Franco Agliodo, som var textile trade unionist of reference: ”jag kommer ihåg hur många gånger tillsammans vi tog 22 timmars tåg från Turin för att komma till Rom på morgonen, och fortsätta våra strider. Piera har alltid varit en delegat i sitt företag, La Cascami seta, kämpar och brinner för att försvara rättigheterna för ”hennes” arbetare. Men av naturen, även utanför företaget, och när hon gick i pension, hon alltid förde sin konkreta solidaritet med alla arbetare i dalen, att bli en talesman, som i fallet med bomullsbruk, alltid i Perosa Argentina –säger Agliodo -. Han försummade aldrig den politiska sidan, men dessutom visste han hur man lägger till en mänsklig uppmärksamhet åt de svagaste. Att mänskligheten som utmärkte henne, under åren av volontärarbete vid Cisl beskydd, när hon kunde göra sig genom medborgarna, ofta förlorade, och byråkratin: även i det fallet var hon en referenspunkt, en avkodning av byråkrati”.

Piera Buggin lämnar hennes döttrar Sabrina och Fabrizia med Antonio och son Andrea, och syster Maria Ausilia. Begravningen kommer att äga rum på måndag 8 kl 14.30, i avskedsrummet i krematoriumtemplet Piscina.

Leave a Comment