nov 12, 2021 Windows

Hoe de beste desktop-as-a-service oplossing te kiezen

Dankzij de pandemie kwijnt thuis werken niet langer weg als een zeldzame optie voor een paar werknemers. Het is een gewone zakelijke praktijk. Vraag maar aan Google, Facebook, Netflix of de Amerikaanse overheid: ze vertragen allemaal de heropening van het kantoor of schakelen over op extern of hybride werk.

Met deze werktransformatie verandert ook het bureaublad. Decennia geleden gebruikten we domme terminals verbonden aan mainframes voor bedrijfswerk. Toen, 40 jaar geleden, verhuisden we naar de PC. We hebben nog steeds pc ‘ s op ons bureau, maar we zijn steeds meer teruggegaan naar het gecentraliseerde model.

De huidige Windows-pc ‘ s hebben veel meer kans om software-as-a-service (SaaS) aanbod zoals Microsoft 365/Office 365 of Google Workspace dan ze zijn oude stijl office suites zoals Office 2019, WordPerfect Office, of LibreOffice. Inderdaad, door Statista ‘ s nieuwste telling van office productiviteit software marktaandeel, office software die is gehost op het terrein nauwelijks telt. Microsoft 365 / Office 365 heeft 47,5% van de markt, gevolgd door Google ‘ s applicatie familie, met 44,56%.

De natuurlijke volgende stap in IT-evolutie is om niet alleen productiviteitssoftware, maar ook de desktop zelf, naar de cloud te verplaatsen.

Waarom? Want net zoals cloudgebaseerde SaaS voor bedrijven financieel beter zinvol was dan de oude modellen, geldt hetzelfde voor DaaS. Of, zoals uw CFO zou kunnen zeggen, Daas trades capex licentie uitgaven voor OPEX abonnementskosten.

Om bijvoorbeeld Windows 11 uit te voeren, hebben de meeste gebruikers gloednieuwe pc ‘ s nodig. Maar als u ervoor kiest om te gaan met Windows 365 Cloud PC-Microsoft ‘ s nieuwe, eenvoudig te gebruiken Daas Windows service-kunt u het uitvoeren op uw bestaande hardware.

Bovendien, de Daas aanpak bezuinigingen op het systeem onderhoudskosten, zoals back-ups, software-updates, en beveiliging. Dat wordt allemaal geregeld door je Daas provider. Nogmaals, met een externe medewerkers tellen deze voordelen nog meer.

Schaalbaarheid is al lang het grootste selling point van de cloud. Hetzelfde geldt voor DaaS. Met de meeste Daas-aanbiedingen, het maakt niet uit welke hardware uw thuiswerkers gebruiken. Bijvoorbeeld, terwijl je zou niet willen Windows 365 uitvoeren op iPhones, iPads, of Android smartphones, je kon.

Dit wijst op nog een andere reden waarom DaaS is perfect zinvol voor een externe workforce. In tegenstelling tot een standaard office PC setup, als een PC wordt gebakken door een bliksemschicht, alles wat de gebruiker nodig heeft is een andere werkende computer van een soort om weer aan het werk. Disaster recovery is ingebouwd.

Hoe maak je een Windows DaaS kiezen
Welke zakelijke software u al gebruikt moet uw gids voor uw cloud-gebaseerde desktop. Terwijl een scala van grote namen en kleinere leveranciers bieden Windows DaaS, de meeste Windows-centric kantoren vindt u een van de volgende drie opties om hun beste inzet:

Citrix Werkruimte
Citrix levert sinds 1992 MS-DOS-en Windows-desktops op afstand. Met decennia van hand-in-glove werken met Microsoft, Workspace werkt zeer goed. Natuurlijk, dan, zoals nu, om het goed uit te voeren moet je echt Windows-pc ‘ s draaien als clients.

Een van de belangrijkste voordelen is dat u de beveiliging op externe systemen kunt handhaven met end-to-end contextuele beveiliging. Dit is een zero-trust benadering. Het beschermt gebruikers, gebruikersgroepen en het clientplatform. Vanuit het oogpunt van de gebruiker is de verdediging transparant. Als een grote gelovige in het maken van veiligheid zo gemakkelijk mogelijk voor gebruikers, Ik vind dit een uitstekende aanpak.

Om uw desktop efficiënt te verbinden met zijn virtuele server tegenhanger, gebruikt Citrix zijn eigen HDX-en ICA-protocollen. Dit optimaliseert uw netwerkverkeer, zodat de meest netwerk-hongerige toepassingen, zoals speciale real-time zoomgesprekken, het leeuwendeel van de bandbreedte krijgen.

Voor dit alles klagen Werkruimtegebruikers vaak dat de meest voorkomende problemen netwerkgerelateerd zijn. In het bijzonder vinden mensen dat slechte latency vaak toepassingsfouten kan veroorzaken en zelfs complete desktop verbreekt. Slow desktop session lanceert, een ergernis voor het eerst ondervonden in de jaren ’80, is nog steeds aanwezig vandaag.

Toch, als je een beproefde remote desktop oplossing voor uw bedrijf wilt, Workspace verdient uw aandacht.

Als u Citrix Workspace wilt gebruiken, moet u ten minste 25 gebruikers een licentie geven. Terwijl u kunt beginnen bij een loutere $2 per gebruiker per maand, praktisch gesproken zul je waarschijnlijk wilt de werkruimte Premium optie, die kost $18 per gebruiker per maand. Prijzen, zoals je zult zien met alle Daas-aanbiedingen, varieert enorm afhankelijk van uw aantal licenties en het niveau van de service die u wilt van uw provider.

Azure Virtueel Bureaublad
Microsoft heeft al lang zijn eigen Daas-aanbod, te beginnen met Terminal Server (die was gebaseerd op Citrix ‘ s WinFrame). De nieuwste kijk op Dit is Azure Virtual Desktop.

Dit is een uitgebreide, Azure-cloud-gebaseerde desktop en SaaS. Het biedt vereenvoudigd beheer en multisession Windows 10 desktops, en het is geoptimaliseerd voor Microsoft 365 Apps voor enterprise (voorheen Office 365 ProPlus). U kunt het gebruiken op veel besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, iOS en Android.

Om het te beheren, bepaal jij de dienst vanuit de Azure Portal. Hier kunt u nieuwe apps implementeren, netwerkinstellingen wijzigen en beveiligingsinstellingen aanpassen. Maar het is moeilijk om Azure Virtual Desktop in te stellen en te beheren. Als je gaat om dit uit te voeren, uw bedrijf zal deskundige Windows-systeembeheerders nodig. En zelfs dan krijg je te maken met een moeilijke leercurve.

Waarom zou je het doen? Omdat Azure Virtual Desktop geeft u een uitstekende beveiliging en, zodra u het beheer ervan onder de knie, grote controle over uw desktops.

Dat gezegd hebbende, een andere reden om op hun hoede van deze Windows DaaS is dat de prijsstelling is complex. True, Als u Microsoft 365 of Windows Enterprise, hebt u toegang tot Windows Virtual Desktop zonder extra kosten per gebruiker, maar dat is nog maar het begin. U moet ook Azure Active Directory, VM ‘ s, cloudopslag en netwerken hebben. Dat zijn veel componenten, en geen van hen is goedkoop.

Wat gaat het je uiteindelijk kosten? Begin met te kijken naar de Azure Virtual Desktop prijsinformatie en ga vervolgens naar de Azure prijsberekening. Waarschuwing: Dit gaat veel werk kosten. Misschien wilt u zich wenden tot een Azure Virtual Desktop-savvy managed service provider (MSP) voor hulp.

Toch, Als u in-house Windows Daas expertise en u wilt ijzer controle over uw externe desktops, Azure Virtual Desktop is uw tijd en geld waard.

Windows 365 Cloud PC
Maar wat als je niet beschikt over een gecertificeerde Azure Virtual Desktop Specialist op het personeel? Microsoft heeft eindelijk een oplossing voor u, ook: Windows 365 Cloud PC.

Hier, Microsoft stelt Windows 365 voor u. U bepaalt hoe u uw Windows 365-instanties kunt schalen en de prestaties van uw Cloudpc kunt monitoren, maar u hoeft geen deskundige van de architect van Azure-oplossingen te zijn om uw nieuwe virtuele Cloudpcs te creëren en te beheren. Het cruciale verschil tussen de twee Microsoft DaaS-aanbiedingen is dat Azure Virtual Desktop is geoptimaliseerd voor flexibiliteit, terwijl Windows 365 is ingesteld voor gebruiksgemak.

Windows 365 prijzen is ook veel eenvoudiger, terwijl op hetzelfde moment zeer flexibel. U kunt de configuratie op elk moment wijzigen. Zo kunt u resources toevoegen of verwijderen als dat nodig is, terwijl u uw maandelijkse abonnementsprijs wijzigt.

U kunt Windows 365 gebruiken in een browser op vrijwel elk besturingssysteem dat u wilt noemen. Uw beste ervaring, hoewel, zal komen met Microsoft ‘ s Remote Desktop client, die u kunt downloaden van een aparte pagina op het Windows 365 dashboard. Er zijn apps beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android.

Windows 365 Cloud PC is niet voor iedereen. Microsoft ’s richtlijnen voor sizing Cloud pc’ s raden ten minste 2 vCPUs en 8 GB RAM voor virtuele pc ‘ s in een work-from-home scenario. Bij ongeveer $ 41 per maand, een klein bedrijf zou kunnen vinden dat niet de moeite waard het geld. Grotere bedrijven die geconfronteerd worden met het kopen, verzenden en ondersteunen van meerdere beheerde zakelijke pc ‘ s kunnen netto besparingen vinden.

Van de Windows Daas opties, als alles wat ik wilde was vanille Windows desktops voor kantoormedewerkers, Windows 365 Cloud PC ziet eruit als de beste optie.

Andere opties
Terwijl Citrix Workspace, Azure Virtual Desktop, en Windows 365 Cloud PC zijn uw belangrijkste keuzes, zijn er andere opties. Deze omvatten Amazon WorkSpaces en VMware Horizon Cloud service.

Amazon WorkSpaces is een eigen cloud desktop service. Het draait op de top van een Amazon Virtual Private Cloud (VPC). Op dit platform kunt u Windows-of Linux-desktops draaien op een breed scala aan virtuele hardware-en opslagconfiguraties. U sluit uw apparaten op het met behulp van Teradici PC-over-IP (PCoIP) streaming protocol standaard, of de nieuwe Amazon WorkSpaces Streaming Protocol (WSP).

U kunt uw virtuele desktops uitvoeren vanaf Windows, macOS of Ubuntu Linux-computers; Chromebooks; iPads; Amazon Fire-tablets; Android-tablets; en ondersteunde webbrowsers. De applicaties en gegevens van uw gebruikers blijven persistent, zodat ze gemakkelijk kunnen schakelen tussen apparaten zonder hun werk te verliezen.

Amazon WorkSpaces desktops zijn er in zeven verschillende standaard bundels en prijsniveaus — waarde, standaard, prestaties, vermogen, PowerPro, Graphics en GraphicsPro. Vensters 10 desktopprijzen beginnen bij $7.25 / maand + $ 0.22 / uur (of een vaste vergoeding van $ 25 / maand) met werkruimte die een Vensters 10 Ondernemingslicentie leveren, of $7.25/maand + $0.17/uur (of $21/maand) als u uw eigen vergunning verstrekt. (Linux desktop prijzen beginnen bij $7,25 / maand + $ 0,17 / uur of $ 21 / maand.)

VMware ’s Horizon Cloud Daas biedt Microsoft’ s windows virtuele Desktops. U kunt deze uitvoeren op de VMware Cloud op AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud of een andere VMware partner cloud. VMware is echter geen Microsoft Cloud Solution Provider (CSP). Dat betekent dat VMware geen Windows-licenties verkoopt.

U kunt deze virtuele Windows-desktops op een verscheidenheid van eindgebruikers platforms. Deze omvatten Windows-pc ‘ s, Macs, tablets en smartphones.

Wat er anders is aan de aanpak van VMware is dat het desktop-en applicatiecomponenten ontkoppelt en zelfstandig beheert. Horizon herint ze vervolgens op aanvraag om een gepersonaliseerde user workspace te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.