nov 22, 2021 Windows

Hoe te blokkeren Windows 10 versie 21 H2 (en Windows 11) van het installeren

Opnieuw is het die tijd wanneer een nieuwe Windows — 10 Functie — update is aanstaande-in dit geval, versie 21H2, de Windows-10 November 2021-Update-en wanneer u moet beslissen of u wilt deelnemen aan de onbetaalde beta-testproces. Microsoft maakt het gemakkelijk voor u om te kiezen voor beta-testen, maar niet zo gemakkelijk om opt-out. Complicerende zaken enigszins, als uw computer voldoet aan de Windows 11 hardwarevereisten, kunt u bovendien zien dat OS beschikbaar is voor installatie in Windows Update.

Mijn advies is om te wachten met het installeren van een van beide release voor het moment. Velen van ons Windows-admins vinden het onverstandig om ofwel een nieuwe feature release of een nieuwe versie te installeren voor enkele maanden nadat het is uitgebracht. Keer op keer hebben we de eerste paar updates gezien na elke grote release vol met fixes voor bugs en problemen veroorzaakt door de nieuwe release.

Ik Gebruik altijd de release van een nieuwe functie-update om het teken dat ik nodig heb om ervoor te zorgen dat al mijn belangrijkste computers zijn op de eerdere release. Ik geef de voorkeur aan een release achter te blijven, omdat het meestal biedt me een stabiel systeem met volledige Microsoft-ondersteuning, en ik ben in staat om te identificeren welke problemen ik kan worden geconfronteerd. Dus ik gebruik deze tijd om ervoor te zorgen dat ik een kopie van Windows 10 21H1, die werd uitgebracht in Mei, opgeslagen op een flash drive of op een opslaglocatie op een harde schijf.

Op basis van de eerdere functie release processen, bijvoorbeeld, Ik weet dat op kantoor Ik zal moeten omgaan met het repareren van PDF-printers die zal worden beïnvloed door de functie-update. Ik gebruik verschillende softwareproducten van Intuit, en ik moet de PDF repair tool gebruiken om mijn QuickBooks op te lossen na het updateproces van de functie. Ik controleer ook dat back-upsoftware en andere toepassingen die ik heb geïnstalleerd op mijn standalone computers en werkstations zijn blij na de functie-update.

Dit najaar Windows 10 release bevat niet veel nieuwe functies, dus er is echt geen haast om het te installeren. Omgekeerd, Windows 11 biedt een nieuwe interface en een scala aan andere nieuwe functies, dus er is potentieel veel dat mis zou kunnen gaan met het. Ik raad aan om minstens zes maanden te wachten om te upgraden.

Het goede nieuws is dat geen van beide versies zal worden geschoven op uw PC (zoals gebeurde in de vroege dagen van Windows 10); Je moet specifiek kiezen in het verkrijgen van hen. In feite, kunt u niet zien Windows 10 21H2 in Windows Update zodra Microsoft kondigt de beschikbaarheid; het bedrijf duwt het uit naar verschillende systemen na verloop van tijd, met nul communicatie over wie het krijgt wanneer.

Op dezelfde manier, hoewel Windows 11 werd uitgebracht in begin oktober, Het is nog niet geduwd om de meeste pc ‘ s die voldoen aan de eisen. Microsoft verwacht dat de uitrol uit te breiden tot begin 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.