nov 15, 2021 Windows

Hoe zich te ontdoen van Windows 11 (en terugdraaien naar Windows 10)

Dus, je hebt geïnstalleerd Windows 11, schopte de spreekwoordelijke banden en nam het voor spin — en nu wil je terug te gaan naar geprobeerd en vertrouwde Windows 10 totdat de nieuwe-OS stof is neergedaald. Kunt u het verwijderen zonder dat u uw oude besturingssysteem opnieuw te installeren vanaf nul?

Het antwoord hangt af van hoe lang geleden u Windows 11 geà nstalleerd en hoe u dat deed.

Laten we eerst aannemen dat u het Insider-programma niet hebt gebruikt om Windows 11 te krijgen. (En je hebt je register niet aangepast om handmatig rond een hardwareblok te gaan. In plaats daarvan werd u de upgrade aangeboden omdat uw PC de juiste processor, TPM-chip en andere noodzakelijke items had. Als dat zo is, en het is niet meer dan 10 dagen geleden dat u Windows 11 hebt geïnstalleerd, kunt u naar Instellingen>Systeem>Herstel gaan en kiezen voor “Ga terug.”Dit zal uw computer terug te keren naar de Windows 10-versie die u had voor het installeren van Windows 11. U wordt gevraagd of u eerst wilt controleren op updates voor Windows 11; weiger dat en volg de wizard om terug te keren naar Windows 10.

Herstart en je bent klaar.

Wat als u niet van plan bent om Windows 11 te installeren en gepauzeerd halverwege de installatie? Als u op het punt waar het besturingssysteem wordt gevraagd u opnieuw op te starten om de overgang naar Windows 11 te voltooien, is het veiliger om opnieuw op te starten, de installatie te voltooien, volg dan de bovenstaande richtlijnen om terug te rollen naar Windows 10.

Opmerking: Windows 11 moet alleen bieden u de nieuwe feature release, het moet niet automatisch te installeren; je moet specifiek kiezen om het te installeren. Dat gezegd hebbende, Ik heb gehoord van ten minste één persoon die zei dat ze alleen klikte op “Controleren op updates” en de installatie gestart. Ik heb dit soms zien gebeuren wanneer derden beveiligingssoftware maakte selecties een gebruiker niet van plan. In mijn eigen ervaring, heb ik dit niet meegemaakt. Toch raad ik u ten zeerste aan nooit op “Controleren op updates” te klikken op een onbeheerde computer wanneer u niet zeker weet of u enige actie hebt ondernomen om updates uit te stellen of te blokkeren. “Unmanaged” wordt door Microsoft gedefinieerd als niet wordt beheerd door een patching tool zoals WSUS, SCCM, Intune of andere patching platforms van derden. (Als je een of andere manier geliquideerd met Windows 11 zonder akkoord te gaan om het te installeren, Ik zou graag horen over het in de askwoody forums.)

Om onbedoeld updaten naar Windows 11 te voorkomen, vergeet niet dat als je de September cumulatieve updates hebt geïnstalleerd (of later), de TargetReleaseVersion instelling biedt nu een nieuwe manier om te bepalen welke OS-Versie je wilt. Als u Groepsbeleid hebt voor Windows 10 Professional, gaat u naar Computerconfiguratie>Beheersjablonen>Windows-onderdelen>Windows Update>Windows update for business. Kijk voor ” Selecteer de doelfunctie Update Versie.”Klik om het in te schakelen en voer Windows 10 in het vak,” welk Windows-product wilt u functie-updates voor ontvangen? Bijv. Windows 10.”( Als u op Windows 10 Home-versie, kunt u de registersleutel methode gebruiken om hetzelfde te doen.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.