Kärnavfall: hundratals människor på gatan för att säga nej till den enda insättningen

”Landet testamenterades inte av våra fäder utan lånades av våra söner.”Det började med denna fras demonstrationen att säga nej till det nationella förvaret av kärnavfall, som kan uppstå i Canavese.

I går eftermiddag var det många i Mazzè att berätta Sogin att området TILL 10 (som de kallar det land på vars territorium Mazzè, Caluso och Rondissone och Chivasso några meter) är inte lämplig för en kärn-dump.

”Det är inte av dussintals skäl, alla vackert visas i de tekniska observationer som skickas till Sogin av vår gemensamma och endast delvis exponeras på fredag kväll på Palaeventi av Mazzè av tekniska experter och professorer från månader av att arbeta på det, inte ens genom att tillämpa de kriterier som Sogin uppfanns, men sedan inte tillämpas, oss lika ”ange” bland de 67 platser som potentiellt berättigade”.

Marken ”ges till oss på lån av våra barn”, för dem och med dem tog vi ut på gatorna, fredligt i en procession som representerade hela det civila samhället,som i tider av covid redan är nästan ett halvt mirakel”

Det fanns många borgmästare, men att öppna processionen var barnen, våra barn som försvarade sin framtid, alltmer osäkra för allt vi upplever under de senaste åren och månaderna.

Efter dem våra kommunala förvaltningar av territoriet, slutligen tillsammans med varandra, och sedan kommittéerna och det civila samhället, färgade av flaggor i vinden och slagord för att avvärja Spöken av vad som skulle vara ännu en olycka för våra territorier. Sist men inte minst bönderna, flaggor coldiretti att parad fredligt med sina traktorer.

Leave a Comment