jul 06, 2022 Biotechnologie

Maakt IPN ultraviolet desinfectie apparaat voor oppervlakken van alledaagse voorwerpen

Het is geschikt voor het elimineren van SARS-CoV-2 in objecten die worden gebruikt in de nieuwe normaal, zoals gezichtsmaskers, Maskers, Handschoenen, evenals sleutels en portefeuilles, onder anderen

De secretaris van openbaar onderwijs, Delfina Gómez Álvarez, heeft het belang benadrukt van het bieden van alternatieven die een stempel drukken

De algemeen directeur van het IPN, Arturo Reyes Sandoval, heeft vermeld dat wetenschappelijk onderzoek en technologische ontwikkeling gericht zijn op de oplossing van nationale problemen

Om de verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus in voorwerpen van dagelijks gebruik zoals maskers, maskers, handschoenen, sleutels en portefeuilles te helpen bestrijden, ontwierpen onderzoekers van het Nationaal Polytechnisch Instituut (IPN) een emissie-apparatuur in de korte ultraviolette (UVC) die het mogelijk maakt oppervlakken te desinfecteren, met een efficiëntie van 99,99 procent, in tijden van 45 tot 120 seconden.

De minister van openbaar onderwijs, Delfina Gómez Álvarez, heeft gezegd dat de pandemie de behoefte aan collaboratief werk toont en het belang van het bieden van oplossingen of alternatieven die hun sporen achterlaten, zoals het werk van de wetenschappelijke gemeenschap.

De directeur-generaal van het Nationaal Polytechnisch Instituut, Arturo Reyes Sandoval, heeft verklaard dat het wetenschappelijk onderzoek en de technologische ontwikkeling gericht zijn op de oplossing van nationale problemen, het genereren van hoogwaardige kennis en opleiding van menselijke hulpbronnen met hoge vaardigheden.

Onderzoekers van de Hogere School voor Natuurkunde en wiskunde (ESFM), onder leiding van Dr.Gerardo Silverio Contreras Puente, ontworpen, gebouwd en getest een prototype dat de desinfectie van objecten uitvoert en garandeert een grotere efficiëntie dan die van apparaten die op de markt bestaan, het meten van parameters zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, bestraalde energie en stralingstijd.

De apparatuur, die werkt in het bereik van 240 tot 300 nanometer ultraviolette emissie golflengte, is uitgerust met acht kwik lampen, radiometer, timer, relatieve vochtigheid meter, toegangsdeur, 600 cm2 object houder grill en optische bescherming voor de operator.

Dr. Contreras Puente legde uit dat commerciële apparatuur honderden tot duizenden ziekteverwekkers op oppervlakken kan elimineren, terwijl de Polytechnische prototype in staat is om duizenden tot honderdduizenden in vergelijkbare tijden te vernietigen, omdat het is voorzien van accessoires om radiometrisch het niveau van de energiedichtheid per oppervlakte-eenheid te meten.

“De tijd van toepassing van de elektromagnetische straling in de ultraviolet-korte en relatieve vochtigheid zijn belangrijk om het percentage van de vernietiging van de bevolking van verschillende pathogenen te bepalen en met deze, om de desinfectie tot 99,99 procent te garanderen”, zei de specialist in spectroscopie trillings-en optische Raman en fotoluminescentie, respectievelijk.

De ESFM academic is van mening dat SARS-CoV-2 in staat is om te verblijven in alledaagse objecten in tijden variërend van minuten tot dagen, dus dit project heeft een aanzienlijke sociale impact door bij te dragen aan oppervlaktedesinfectie om de covid – 19 pandemie die de samenleving beïnvloedt te bestrijden.

Genaamd IPN-UV-CLEANER, deze uitvinding van de Polytechnic, die de beslissende steun van de Onderzoeksdirectoraat van het onderzoek en postdoctorale secretariaat van dit huis van studies ontvangen, kan ook worden gebruikt voor studies in medisch-biologische onderzoekslaboratoria.

Het ontwerp maakt het mogelijk om te worden geschaald naar grotere desinfectie gebieden door middel van technische herontwerp en in overeenstemming met de gewenste eisen.

Momenteel is deze ontwikkeling, waarin Dr. Miguel Tufiño Velázquez, ingenieurs Jesús Luis López Vargas en Yesenia Godinez Cruz deelnemen, evenals afgestudeerde studenten Patricia Gutiérrez Zayas-Bazán en Ismael Martínez Ramírez, is in het proces van het indienen van octrooi.

Geef een antwoord