Massimo Melis mord: stoppade en 62-årig, skulle ha dödat för svartsjuka

Han skulle döda av svartsjuka, i en okontrollerbar rush av ilska mot den han hade identifierat som en rival i kärlek. Luigi Oste, 62, ursprungligen från Piazza Armerina och bosatt i Turin, blev stoppad av polisen för att han var misstänkt för att ha mördat Massimo Melis, den 52-åriga operatör Croce Verde colddato med ett skott exploderade vid templet i via Gottardo.

Oste, som hade gripits i juni för att motstå en offentlig tjänsteman och skada efter en bilolycka, har bakom honom några kriminalregister för droger och egendomsbrott. Han bodde i samma område som offret och Patrizia, kvinnan anställd i en bar i området som den 62-årige hade träffat i sommar och att han drömde om att erövra. En uppvaktning aldrig motsvarade som utlöste vrede Oste, särskilt efter Patrizia hade börjat se Melis igen: de två hade redan haft en affär år tidigare.

Så på kvällen den 1 November väntade mannen på att Melis skulle följa med sin vän hem, närmade sig bildörren, öppnade den och exploderade ett skott av en 38-kaliber revolver vid punkt-blankt område, med kulan som gick igenom offrets huvud som slutade sin körning i motsatt dörr. Efter brottet, innan han blev avlyssnad av polisen, återupptog Oste sitt liv normalt, som om ingenting hade hänt.
Genombrottet i undersökningen kom exakt på dagen för begravningen av Massimo Melis, som ägde rum i morse.

Leave a Comment