mrt 30, 2022 Windows

Op pandemic ‘ s 2de verjaardag, gezondheidsambtenaren dringen aan op voorzichtigheid, zelfs als covid-19 tarieven dalen

Twee jaar nadat de Wereldgezondheidsorganisatie covid-19 tot een pandemie verklaarde, zijn velen moe geworden van het dragen van maskers en sociale afstand, maar ambtenaren zijn nog steeds aandringen op voorzichtigheid, zelfs als infectieaantallen afnemen in Hendersonville, North Carolina, AdventHealth Chief Medical Officer Dr.Teresa Herbert zei dat het ziekenhuis zag zijn minste gevallen in de afgelopen week, met slechts drie personen in het ziekenhuis opgenomen voor COVID-19.

Echter, Dr. Herbert waarschuwde dat het aantal zaken zal blijven fluctueren. Dat kan vooral waar zijn met komende vakanties en voorjaarsvakantie reizen.

“Ik zou verwachten dat we zullen blijven pieken en toelatingen te zien, vooral rond tijden na vakanties of massa reizen of grote evenementen in uw gemeenschap,” zei ze. “Daar zijn we dus op voorbereid. We hebben behandelingen om daarmee te helpen, dus dat is echt goed nieuws, maar COVID gaat niet weg.”

Herbert dacht na over de afgelopen twee jaar van de pandemie, nadat hij op 11 maart 2022 de grens van twee jaar had bereikt. Ze herinnerde zich hoe het was als gevallen begon te stijgen in het westen van North Carolina en voorraden waren dun.

“Infuuspompen, IV slangen, IV zoutoplossing, veel, veel medicijnen werd op zeer korte voorraad of niet beschikbaar,” Herbert zei. “De medicijnen die we gebruiken om mensen in slaap te brengen, algemene anesthesie werden omgeleid naar covid-patiĆ«nten, dus we hadden daar tekorten die moesten worden aangepakt, dus we moesten ongelooflijk flexibel zijn de afgelopen twee jaar.”

Ziekenhuizen over de berg en AdventHealth hebben moeite met het werven van personeel om de vervroegde pensionering van senior geregistreerde verpleegkundigen en artsen te vullen. Volgens Dr. Herbert hebben veel plaatsen moeite met elk aspect van het leveren van gezondheidszorg in elke omgeving.

“We hebben de manier waarop we denken over gezondheidszorg moeten veranderen. We hebben onze workflows moeten veranderen, om gebouwen binnen te komen om gezondheidszorg te krijgen,” zei Dr.Herbert. “We hebben veel meer telegezondheidszorg en gezondheidszorg op afstand gedaan. We hadden een tekort aan personeel in de gezondheidszorg dat soms behoorlijk verwoestend was.”

Sinds de eerste uitbarsting van de pandemie, hebben we een lange weg afgelegd. Dr. Herbert herinnerde het voorjaar van 2020 toen het testen schaars was en speciale toestemmingen vereiste.

Twee jaar later zal de Amerikaanse regering thuis testen naar uw deur sturen, gratis. Testen is ook op grote schaal beschikbaar bij lokale apotheken, artsen’ kantoren, en speciale klinieken.

Dr. Herbert, echter, benadrukte ook COVID-19 is hier om te blijven. Het gaat niet weg, dus de focus is verschoven naar hoe we leven met het virus. Ze verwacht dat we in 2022 en in de toekomst meer varianten van het coronavirus zullen zien, wat betekent dat we de lessen van de afgelopen twee jaar moeten nemen en ze in de toekomst moeten toepassen.

Volgens Dr. Herbert betekent dat dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor infectiepreventie, waaronder maskeren wanneer nodig, sociale afstand nemen en handen wassen.

De CDC beveelt elk jaar griepvaccinatie aan voor iedereen van 6 maanden en ouder. Vaccinatie is de beste manier om infectie met de griep te voorkomen. Vaccinatie kan ook ziekte milder maken voor degenen die de griep krijgen, waardoor het vooral belangrijk is voor degenen met een hoger risico op ernstigere resultaten, zoals mensen ouder dan 65 jaar, kinderen jonger dan 5 jaar, zwangere vrouwen en mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals astma, diabetes, hart-en vaatziekten en obesitas.

Griepvaccins en covid-19 vaccins kunnen tijdens hetzelfde bezoek worden toegediend. De CDC beveelt covid-19 vaccinatie voor iedereen 5 jaar en ouder en covid-19 booster shots voor iedereen 12 jaar en ouder wanneer in aanmerking komen.

Griepvaccinaties zijn beschikbaar in ziekenhuizen, apotheken, particuliere medische kantoren, federaal gekwalificeerde gezondheidscentra en lokale gezondheidsafdelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.