Robiglio (Piccola Industria Confindustria): ”målet tillväxt på 3%. Piedmont pekar på innovation, flyg och mat och vin ”[foton och videoklipp]

”Arbeta, skapa, donera”: med de tre verb som markerar uppdraget för stiftelsen Ferrero-dröm av Michele Ferrero och återkallas av ordföranden i Piemonte-regionen, Alberto Cirio -, tillämpas på det dagliga arbetet av entreprenörer, öppnade nationella forum för den lilla industrin i Confindustria, den viktigaste händelsen i programmet Alba, huvudstad i företagskulturen 2021.

”Idag talar vi om miljömässig hållbarhet, men utan de ekonomiska och sociala riktlinjerna kan det inte finnas någon framtid: det faktum att vi talar om ekologisk ”övergång” ger oss tanken att det är en väg att gå”. Med en hänvisning till att få inkomst av medborgarskap och det faktum att ”vi måste hjälpa dem som inte kan arbeta och inte till dem som inte vill”, av guvernören, är det som skickas till hälsningar, välkomna, med Marco Bög (ordförande för Confindustria Piemonte, som har satt upp ett mål på 3% årlig tillväxt för regionen Piemonte), Gabriella Marchioni Bocca (ordförande i den regionala kommittén Piccola Industria Confindustria Piemonte, som betonade vikten av produktionskedjan), Alberto Biraghi (ordförande i kommittén för Liten Industri Confindustria Cuneo, på tal om de värden som ligger till grund för den kultur som finns i företaget: ”Arbete, uppfinningsrikedom, initiativ, vision, mod och passion sätta till tjänst för ett kontinuerligt sökande efter förbättringar, varje dag, att vara i framkant och konkurrera bättre på internationella marknader”) och Mauro hals (ordförande i Confindustria Cuneo, som fokuserade på humanism och industri på begreppet återvänder till territoriet, i provinsen Cuneo excel).

Således öppnandet av arbetet, anförtros ordföranden för Småindustrin Confindustria, Carlo Robiglio, välkomnas av en stående ovation efter de fyra års mandat, glada för återupptagandet av Forum i närvaro. Den första referensen är Alba: ”trots de infrastrukturella bristerna i detta territorium har denna stad kunnat vara en referenspunkt för företaget som en drivkraft för utveckling och social integration, vilket sätter i centrum personen och hållbarheten ante litteram” och citerar sedan tre riktlinjer som ”företagskultur, entreprenörens sociala roll och tillväxt”. Här är uppmaningen att ”på ett konsekvent och dygdigt sätt utveckla försörjningskedjans koncept; genom att arbeta tillsammans, små, medelstora och stora företag, för att skapa en riktig italiensk modell för försörjningskedjan”, som påminner om att”tillväxten inte bara är att öka försäljningen, utan det innebär att man går in i systemets logik för att vara effektivare, innovativ och motståndskraftig; att satsa det är i utvecklingen av första kvalitet”. Sedan varningen, med den konkreta risken att gå in i standard: ”tillväxtuppskattningarna av 2024 bekräftar procentsatser mellan 1 och 2 procent. Detta perspektiv för vårt land är varken hållbart eller tänkbart”. Robiglio citerar sedan en annan viktig data: ”i oktober unioncamere och Anpal data berätta att svårigheten för företag att hitta de yrkesprofiler som söks har ökat igen: i 36,5% av fallen företag förklara finna svårigheter, en procentandel som överstiger 50% för utexaminerade dess och utexaminerade i industriell teknik, elektronik och information”. När det gäller temat kontinuitet i verksamheten och utmaningen med generationsövergången: ”låt oss sluta säga att ungdomar är framtiden: ungdomar är nuet! En present som ska behandlas och skyddas idag så att landet kan få en framtid i morgon”. Återigen, temat öppen innovation och förhållandet med den varierade världen av startups: ”det finns inga försörjningskedjor utan digitalisering”, som också påminner om det icke-avvikande temat för cybersäkerhet,

Händelsen är anmäld i vivo med panelen ”leveranskedjor och små och MEDELSTORA företag: ett förslag för utveckling av systemet för tillväxt av små och medelstora företag”, med förbigående av interventioner och Alessandro Fontana (chef för Centro Studi Confindustria), Vincenzo Ilotte (generaldirektör Gjuterier 2°), Ernesto Lanzillo (partner, Deloitte och Deloitte Privata Ledare Centrala Medelhavet) och Fabrizio Longo, generaldirektör AUDI Italia), modererad av journalisten Anna Marina.

Den andra omgången av insatser inriktades på ”Innovation och försörjningskedjor: tekniköverföring och kunskapsspridning”, med Stefano Firpo (chef för Minister för teknisk innovation och den digitala övergången) och Gianluigi Viscardi (delegat Piccola Industria Confindustria för innovation och ansvarig för den nationella samordningen av nätverket av digitala innovationsnav i Confindustria).

Att följa, Maurizio Marchesini (vice ordförande för Confindustria för kedjan och Medelstora Företag) på En ”god väg: supply chain som en modell för tillväxten i Landet, Anna Roscio (direktör för försäljning och marknadsföring Företag av Intesa Sanpaolo grupp), om ”Program för Utveckling av Kedjor av Intesa Sanpaolo och utvecklingen av förhållandet mellan banker och företag,” och Gilberto Pichetto Fratin (biträdande minister för Ekonomisk Utveckling, med ansvar för industripolitiken, små och medelstora företag), talade på temat ”små och MEDELSTORA företag: – utmaningar och verktyg för utveckling”.

Slutligen-efter hälsning av Undersekreteraren Giancarlo Giorgetti, resultaten, som anförtroddes till ordföranden i Confindustria, Carlo Bonomi, som talar om PNRR säger: ”vi har en historisk möjlighet att svara på 160 år av luckor som påverkar vårt land,” tänker på skillnaderna mellan Nord och Syd, män och kvinnor, pensionärer och ungdomar. ”Ungdomsarbetslösheten i Italien är 30%, medan det europeiska genomsnittet är 16%”. Fortfarande ””medborgarskapets inkomst, som det är, fungerade inte”, ökade dosen genom att tillägga att”ingen entreprenör i detta rum söker sina medarbetare genom arbetsförmedlingarna”. Bland förslagen är en ”allvarlig bidragsskärning brådskande nödvändig för att lägga mer pengar i italienarnas ficka”. På tal om aktiv politik ””Vi kräver utbildning och omlokalisering, som är den verkliga utmaningen i framtiden”. Till sist, med hänvisning till Beppe Fenoglio och hans kärlek till frihet, lånar Bonomi sedan Michele Ferreros ord för att definiera entreprenörer: ”sociala arbetstagare på det ekonomiska området”.

Arbetet avslutades med passagen av vittne från Alba, business kulturhuvudstad i år, till det projekt som sammanför Venedig, Padua, Rovigo och Treviso, enhälligt utsedd för 2022, överträffar de övriga fem kandidaternas tävling.

Leave a Comment