nov 07, 2021 Wereld

Slachtoffers van rampen in Athene

De slachtoffers van bosbranden en overstromingen hebben actie ondernomen in de Griekse hoofdstad Athene.

De demonstranten eisten dat de regering maatregelen zou nemen om de klimaatcrisis te bestrijden en de verliezen te dekken van degenen die verliezen hebben geleden bij natuurrampen.

De landbouwers die door bosbranden en overstromingen werden getroffen, vestigden de aandacht op hun productieproblemen en vroegen de autoriteiten de landbouw te steunen.

Boer Yannis Hioti vertelde de AA-verslaggever: “we zijn hier vandaag voor deze actie die heel Griekenland vertegenwoordigt. We worstelen om niet te verbranden, niet te worden blootgesteld aan overstromingen, om genoeg inkomen te behouden om waardig te leven.” gezegd.

Onder de deelnemers aan de actie waren aardbevingsslachtoffers, brandweerlieden en milieuactivisten.

De actie begon op het Syntagmaplein en vervolgde met een mars naar het parlementsgebouw.

Milieugroepen sloten zich aan bij de actie met liedjes waarin ze hun bezorgdheid uitten over de klimaatcrisis.

In augustus zijn in veel regio ‘ s van Griekenland bosbranden uitgebroken, waaronder de regio Attiki, het eiland Euboea en de Peloponnesos, waaronder de hoofdstad Athene, en de overstromingsramp op het eiland Euboea in oktober heeft ernstige schade toegebracht aan de regio. Als gevolg van de aardbeving op Kreta in September en oktober werden veel gebouwen op het eiland onbruikbaar.

Geef een antwoord