Start Cup 2021, mellan drönare för vingårdar och mini elektriska skotrar vinner ”Element”, molnet ”delat” bland användare

”Achille” är en hopfällbar elektrisk skoter, som kan lagras i bagageutrymmet på en bil, medan” Algor ” har utvecklats tack vare artificiell intelligens en app för att hjälpa studenter som lider av DSA, inlärningsstörningar som påverkar ungefär en av fem personer. ”Reefilla” erbjuder istället en bärbar laddningstjänst för elfordon och ”Demetra” åtföljer vinodlarna i sin verksamhet med drönare och satelliter för att veta allt om vädret. Dessa är bara några av de nystartade företag som tävlade för 2021-upplagan av Start Cup Piemonte och Valle D ’ Aosta, som kompenserar för de bästa idéerna hos de tre inkubatorerna i vår region: I3p (Polytechnic), 2i3t (United) och enne3 (Eastern Piedmont).

KREATIV TROTS COVID
”Trots Covid-säger ordföranden i I3p, Giuseppe Scellato-vi har samlat ett antal idéer som är i linje med det förflutna. Omkring hundra, varav det bästa kommer att gå till Rom för den nationella finalen. Det är beviset på att kreativitet har kunnat bevara sig, under dessa svåra månader”.

”HÅLL DE BÄSTA IDÉERNA HÄR”
”Som ett landssystem måste vi dock lyckas behålla på territoriet de bästa idéerna om företag och innovation – varnar Anna Gervasoni, generaldirektör för den italienska private Equity Association – för om det är sant att startsektorn växer är det också sant att några av de bästa sedan flyttar utomlands”.

DELADE MOLN VINNER
Segern gick till ”Elemento”, vars vd är Gabriele Gaetano Fronzè och föreslår ett gemensamt moln, där samma användare gör tillgängligt det digitala utrymmet. 10 tusen europriset går till laget, medan på andra plats (7000 euro) gick till Reefillas bärbara laddare. Tredje plats (5000 euro) för Fidelio Medical, som föreslår en ny metod för screening och diagnos för kvinnliga järnbrister.

Leave a Comment