nov 07, 2021 Technologie

Tesla teruggeroepen 12 duizend voertuigen

De Amerikaanse National highway traffic safety administration (NHTSA) heeft aangekondigd dat Tesla heeft opgeroepen over 12 duizend van de voertuigen die het heeft verkocht in de VS sinds 2017 als gevolg van een communicatieprobleem in de software.

Volgens T24, NHTSA zei vandaag dat het probleem kan leiden tot voertuigen om een botsing waarschuwing buiten de vereiste momenten of onverwacht activeren van de noodremsysteem.

Tesla zei in een verklaring dat de recall begon na de 10.3 Full-Self Driving (FSD) (Beta) update, die kwam met een beperkte early access versie van 11.704 Model S, X, 3 en Y voertuigen op Oktober 23.

In een verklaring, NHTSA zei Tesla “heeft de FSD verwijderd 10.3-update na ontvangst van rapporten dat het noodremsysteem per ongeluk werd ingeschakeld” en ” heeft de FSD 10.3.1-update voor getroffen voertuigen vrijgegeven door het bijwerken van de software.”

“De besprekingen zullen doorgaan met Tesla om ervoor te zorgen dat het veiligheidsprobleem is duidelijk ge├»dentificeerd en opgelost,” de NHTSA verklaring zei.

Geef een antwoord