nov 07, 2021 Wereld

Vanaf 8 November zijn zelfs ziekenhuizen in het land verplicht om te vaccineren

Volgens de informatie in de AA mogen vanaf 8 November in Oostenrijk cafés, restaurants, verzorgingscentra, hotels en ziekenhuizen mensen invoeren die een nieuw type Coronavirus (Covid-19) vaccin hebben gekregen of de ziekte hebben gehad.

Premier Alexander Schallenberg maakte de opmerkingen op een persconferentie na een ontmoeting met minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein, staatshoofden en deskundigen om nieuwe maatregelen te bespreken vanwege het groeiende aantal gevallen in het land.

Premier Schallenberg merkte op dat, net als in veel Europese landen, de situatie met betrekking tot de epidemie in Oostenrijk zeer ernstig is en dat het aantal patiënten op de intensive care sneller is gestegen dan verwacht. Schallenberg verklaarde dat de eis om te worden gevaccineerd en genezen zal worden gezocht in overdekte gebieden zoals eet-en drinkgelegenheden, persoonlijke zorgcentra, hotels en ziekenhuizen vanaf 8 November in heel Oostenrijk, Schallenberg aangekondigd dat deze twee voorwaarden zullen ook gelden voor vergaderingen van meer dan 25 mensen, “meer mensen moeten worden gevaccineerd”

Schallenberg zei dat vaccinatie de enige beschermingsmaatregel tegen de epidemie is en voegde eraan toe dat de nieuwe verordening tot doel heeft de belangstelling voor het vaccin te vergroten en ervoor te zorgen dat meer mensen gevaccineerd worden. Een overgangsperiode van vier weken is ook voorzien voor de nieuwe verordening, Schallenberg zei dat gedurende deze tijd degenen die hun eerste vaccin hebben gehad en een PCR-test hebben ondergaan, ook zullen worden aanvaard als twee doses van het vaccin hebben gekregen en zullen worden toegestaan om de genoemde gesloten gebieden te betreden.

Aan de andere kant zullen de vaccinatiecertificaten in het land 9 maanden geldig zijn in plaats van 12 maanden. Het gebruik van FFP2-maskers is opnieuw verplicht gesteld in alle gesloten ruimtes. Terwijl in Oostenrijk de afgelopen 24 uur 9.388 nieuwe zaken zijn binnengekomen, is het totale aantal zaken gestegen tot 865.390. Het aantal mensen dat door het virus om het leven kwam, steeg met 32 tot 11.451.

Lees Meer”

Geef een antwoord