”Vi deltog i ett ögonblick av Pinerolesisk historia”

De sjöng historien om den alpina kåren, med känslor i ögonen och rösten. Sitter framför dem var Albert II och Paola av Liege, härskare i Belgien fram till 2013, när kontoret gick till den förstfödda Philip med sin fru Mathilde d ’udekem d’ acoz. På tisdag, 2 November, för dle Piase – Ana-kören av Campiglione Fenile stängdes en öde cirkel, som hade öppnat för två år sedan, strax efter gruppens födelse.

I själva verket grundades kören i juli 2019 i samband med det nintieth året sedan födelsen av den lokala delen av Ana. I November uppträdde hon vid bröllopet av sonen till Marquis Nicolò di San Germano, Casimiro, och upptäckte med förvåning att i publiken fanns Paola Di Liège, mycket nära Campiglione, eftersom hon var gäst sedan barndomen i San Germanos egendom, där hennes syster Maria Cristina bodde.

Särskilt slående är ”kaptenens vilja”, som berör händelserna i hans familj. ”Hon flyttades och bjöd in oss att uppträda på Liège Operahus” avslöjar Maestro Stefano Arnaudo. Det fanns redan ett datum: 13 December 2020. Covid nödsituation, dock, blåste upp planerna. Men kören kunde återhämta sig, åtminstone delvis, utföra framför Paola och hennes man, under festen för leverans av hedersmedborgarskap.

”Jämfört med den andra gången visste vi vem vi sjöng för och vi var tvungna att förbereda mycket psykologiskt”, bekänner Arnaudo. Dessutom blev de 30 sångarna överraskade: ”vi var tvungna att sjunga runt 19.30. Istället kallade de oss att förutse med tre fjärdedelar av en timme, eftersom ceremonin gemensamt hade slutat tidigare ” avslöjar mästaren. De som var på gården av de fem pilarna, gård som ägs av markisen av Campiglione, märkte faktiskt passet som skickades av Alpinerna som korsade gården för att komma fram till hallen för utställningen.
”I slutändan var vi glada eftersom det fanns en medvetenhet om att vi hade berättat väl vad vi hade förberett-avslutar Arnaudo -. Vi deltog i ett ögonblick av Pinerolesisk historia, som vi kommer att berätta för barn och barnbarn”.

Leave a Comment