nov 30, 2021 Windows

Wat is verleden is proloog: Wanneer code-ondertekening in Windows 11 slecht gaat

Er was eens een tijd in de technologie, vele jaren geleden, Microsoft previewed server software om grote fanfare op een vergadering van IT-professionals. Het bedrijf toonde aan hoe eenvoudig het was om de software te gebruiken, die automatisch de server, e-mailserver en SharePoint server zou installeren-allemaal in minder dan 30 minuten.

Er was een probleem: elke keer dat Microsoft ging om de server software te demonstreren, het zou mislukken met een onduidelijke foutmelding.

Toen, ik zou soms posten en vragen beantwoorden in een Microsoft nieuwsgroep. Net voor Thanksgiving, ik begon te zien consultants proberen om de software te installeren zie dezelfde mislukking. Een persoon in het forum thread bedacht het probleem: een specifiek SharePoint dll-bestand gebruikt tijdens de installatie had een Nov. 23 houdbaarheidsdatum. Als u de serversoftware vóór die datum hebt geïnstalleerd, heeft u geen problemen gehad. Als je probeerde om het te doen na, de installatie zou mislukken. De tijdelijke oplossing? Ga naar de BIOS van de server, Stel de datum terug naar voor Nov. 23, installeer de software, dan zet de klok terug naar de juiste tijd.

Als u iets weet over Active Directory-domeincontrollers, weet u dat het veranderen van datums en tijden meestal niet verstandig is. Gelukkig, de servers leed geen nadelige effecten en-anders dan ei op hun gezichten voor een minder-dan — ideale product release in Australië-Small Business Server 2003 ging verder bijval.

Waarom vertel ik dit verhaal nu? Omdat het laat zien dat release bugs in new tech zijn niets nieuws. Microsoft maakt gebruik van een proces van code ondertekening bestanden te valideren en te controleren of bestanden legitiem zijn. Als het certificaat niet geldig is of is verlopen, werkt het besturingssysteem of specifieke bestanden mogelijk niet. En dat is de reden waarom rapporten beginnen opduiken vorige week over een certificaat dat onverwacht verlopen, triggering problemen met toepassingen in Windows 11. (Het bedrijf duwde een patch om het probleem vrijdag te corrigeren; meer informatie over dat hieronder.)

Getroffen pc ‘ s met Windows 11 Home Of Pro had problemen met de volgende toepassingen:

Touch toetsenbord, stem typen, en Emoji paneel
Input Method Editor gebruikersinterface (IME UI)
Aan de slag en Tips
knipprogramma
Gebruikers met Windows 11 S-modus (een specifieke thuisversie die u toelaat om software te installeren alleen vanuit de Microsoft Store), kunnen ook problemen hebben gezien met de Accounts pagina en landing page in de Instellingen app en vervolgens Start menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.