nov 18, 2021 Windows

Windows 10 Insider Previews: een gids voor de builds

Microsoft slaapt nooit. Naast de gestage releases van grote en kleine updates voor de huidige versie van Windows 10, het bedrijf vaak rolt openbare preview bouwt aan leden van de Windows Insider-programma, waardoor ze uit te testen-en zelfs helpen vorm-komende functies.

Microsoft nummers Windows 10 releases met behulp van een yyh1 / YYH2 formaat, met de YY staan voor de laatste twee nummers van het jaar en H1 of H2 verwijzen naar de eerste of tweede helft van het jaar. Dus de meest recente versie van Windows 10 wordt officieel aangeduid als Windows 10 versie 21H1, of de mei 2021 Update. De volgende functie-update, te wijten in het najaar van 2021, zal Versie 21H2.

Windows Insiders kunnen ervoor kiezen om preview builds te ontvangen in een van de drie kanalen. Het Dev-kanaal is waar nieuwe functies worden geïntroduceerd voor de eerste tests, ongeacht welke Windows-release ze uiteindelijk zullen eindigen in. Het Beta-kanaal kunt u testen meer gepolijste functies die zullen worden ingezet in de volgende grote Windows-release. Insiders in de Dev-en bètakanalen testen nu Windows 11-builds (Zie “Windows 11 Insider Previews: wat zit er in de nieuwste build?”).

De Release Preview kanaal meestal niet zien actie tot kort voordat een nieuwe functie-update wordt uitgerold; het is bedoeld voor de definitieve testen van een komende release en is het beste voor degenen die willen de meest stabiele bouwt. Dit is het enige Insider-kanaal dat Windows 10 bouwt ontvangt. Als u in het Dev-of bètakanaal was, maar uw PC niet voldoet aan de Windows 11-vereisten, bent u verplaatst naar het Release Preview-kanaal.

Gebruik de onderstaande links om informatie te vinden over recente Windows 10 preview builds:

Versie 21H2
Versie 21H1
Voor elke build, we hebben opgenomen de datum van de release, welke Insider-kanaal werd vrijgegeven aan, een samenvatting van wat er in de build, en een link naar Microsoft ‘ s aankondiging over. Daarna vindt u samenvattingen van de preview bouwt die leidde tot eerdere Windows-10 functie-updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.