nov 12, 2021 Windows

Windows 11: Microsoft ‘ s nutteloze update

Soms heeft Microsoft geen andere keuze dan Windows te upgraden. Windows Millennium Edition, aka Windows Me, was verschrikkelijk. De opvolger, Windows XP, was veel beter.

XP ‘ s vervanger, Vista, was slecht. Microsoft maakte ons vergeten Vista met Windows 7, die voor veel mensen-Ik ben een van hen-was de beste versie van Windows. Microsoft probeerde, en faalde, om het te vervangen door de sombere Windows 8 en 8.1. Dan, het bedrijf kreeg het weer goed met Windows 10. Dat had het moeten zijn.

Terwijl Windows bleef belangrijke updates te krijgen, zoals Windows 10 versie 21H1, het merk was nog steeds Windows 10 totdat het niet was.

Zie je hier een patroon? Microsoft lijkt slechte en vervolgens goede besturingssystemen releases afwisselen. Als Windows 10 goed was, zal Windows 11 een slechte opvolger zijn.

Na het werken met Windows 11 voor een paar weken, Ik zou het niet slecht noemen. In plaats daarvan vind ik het zinloos.

Ja, De Windows 11 beveiligingsupdates zijn goed-als je de juiste hardware hebt. Maar zoals ik onlangs heb opgemerkt, kunt u al gebruik maken van deze beveiligingsupdates als u de Windows 10 20H2 release (Windows 10 oktober 2020 Update). Dus het punt bij het upgraden van Windows 10 naar 11 is … wat, precies?

Sommige mensen vinden het er mooi uitzien. Dat is een kwestie van smaak. Voor mij is het “Meh.”Het is Windows 10 gezicht met een aantal cosmetische “verbeteringen”, zoals een taakbalk met al uw pictogrammen gecentreerd standaard. Het menu Start is teruggekeerd en wordt nu geleverd met vastgemaakte en aanbevolen apps. Windows 7 style widgets hebben ook een comeback gemaakt. Ik gebruik ze niet, maar ze zijn er wel. Oh, en Live tegels, buh-bye! (Heeft iemand die ooit gebruikt?)

Het upgraden van een bestaande PC naar Windows 11 is nog steeds iets van een crapshoot. Sommige anders-snelle processors kunnen het niet draaien. En zonder Trusted Platform Module (TPM) 2.0 gaat u nergens heen. Uit de half dozijn Windows 10-systemen die ik of mijn partner in 2020 bezat, kon niet één Windows 11 uitvoeren. Voordat je zelfs maar denkt over het verplaatsen naar Windows 11, moet u Microsoft ‘ s PC Health Check app.

Het updaten van een Windows 10 PC naar 11 is ook tijdrovend. Mijn belangrijkste windows 11 testsysteem is een Dell XPS 8940 Special Edition tower PC. Dit apparaat werd geleverd met een 11e-Gen Intel Core 2,5 GHz i7-11700 processor; AMD Radeon RX 5700 8GB GDDR6 graphics; 32GB RAM, een 512GB PCIe M. 2 Solid State Drive (SSD), en een 1TB SATA 7200 RPM HDD; en het is verbonden met het Internet met een Gigabit-verbinding. Met andere woorden, Dit is een snelle machine. En het kostte me nog steeds meer dan een uur om het te upgraden.

Dit ben ik in mijn kantoor, dus dat is geen probleem. Maar, als ik tientallen, of honderden machines moest upgraden, dat is een hoop dure tijd voor uw IT-personeel en uw werknemers die hun duimen draaien.

Oh, en heb ik al gezegd dat Windows 11 vertraagt AMD Ryzen CPU ‘ s met 10% tot 15% op veeleisende toepassingen? Of dat Windows 11 niet goed speelt met Intel Killer en SmartByte netwerksoftware? Microsoft belooft beide problemen zullen worden opgelost door Oktober. 12.

Misschien komt alles snel weer goed. Maar wat me zorgen baart is dat deze problemen vrij gemakkelijk te herkennen zijn, en het zijn fundamentele problemen met AMD en Intel hardware. Ik bedoel, wie draait Windows zonder AMD of Intel processors? Hoe kon Microsoft niet hebben gespot en vast deze bugs lang voordat de Windows 11 definitieve release zag het licht van de dag? Welke andere problemen met meer obscure hardware of software zou kunnen wachten daar voor u te struikelen over?

Oh, en hier is een probleem dat ik niet zag op het eerste omdat ik Windows 11 Pro. Het blijkt

Als u Windows 11 Home gebruikt, moet u zowel een internetverbinding als een Microsoft-account hebben om Windows 11 helemaal uit te voeren. Nee, Internet, geen Microsoft-account, geen Windows 11. U kunt geen lokale gebruikersaccount instellen of uw PC helemaal niet gebruiken.

Zeker, er zijn niet veel mensen in die situatie, maar ze zijn er wel. Ik weet het. Ik brandde een uur het oplossen van problemen wat leek op een mislukte Windows 11-installatie toen ik eindelijk struikelde over de Windows 11 Home hik. Bedankt, Microsoft.

Hier komt het op neer. Ik zie niet genoeg goed in Windows 11 om het de moeite waard uw tijd om te upgraden. Windows 11 brengt me niet een jota dichter bij alles wat ik hou. Het is gewoon een saaie, licht irritante update die ik graag kan overslaan.

Zinloos is er een goed woord voor.

Blijf voorlopig bij Windows 10. Uiteindelijk moet je een nieuwe PC kopen met Windows 11, maar er is geen noodzaak om te haasten. Als je echt het gevoel dat je iets anders wilt, en potentieel beter, zou ik Linux Mint, een Chromebook, of Windows 365 Cloud PC voorstellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.